fbpx

Detamo als leerwerkbedrijf

Bij Detamo vinden wij ontwikkeling en persoonlijke groei ontzettend belangrijk. Zowel in ons bedrijf, als bij onze werknemers. Daarom bieden wij naast werk en vakmensen ook opleidingen aan. Hierdoor kunnen we veranderingen in de arbeidsmarkt te allen tijde volgen en inspelen op nieuwe kansen!

Waarom wij ook opleiden

Het komt vaak voor dat mensen een baan willen waar ze nog niet de juiste kwalificaties voor hebben. Detamo kan je hier een handje bij helpen door je op te leiden. Of het nou om een hoger niveau binnen hetzelfde vakgebied gaat of om een totaal andere discipline binnen de technische sector. Door een opleiding te volgen, ontwikkel jij je steeds verder tot specialist en krijgen wij er kwalitatieve, breed opgeleide werknemers voor terug.

Detamo kijkt altijd kritisch naar opkomende ontwikkelingen in de markt. Waar is de vraag hoger dan het aanbod, nu en in de toekomst? Wij maken zelf de keuze om te investeren in het opleiden van mensen, zonder dat er al een concrete vraag is van de klant. Anders dan bij andere detacherings- en opleidingsbedrijven zijn wij de ontwikkeling voor.

Het leerwerktraject bij Detamo

Wij stomen je binnen een paar maanden klaar voor een nieuw beroep of een hoger niveau binnen jouw vakgebied. Voor degenen die opgeleid worden voor een nieuw beroep, wordt er eerst een bootcamp georganiseerd, waar je theorie- en praktijklessen krijgt. Na de bootcamp kan je meteen je kennis in de praktijk toepassen, terwijl je met een ervaren monteur mee op pad gaat. Lees hier meer over het leerwerktraject.

Een andere manier om je leerwerktraject te starten, vaak voor monteurs met al wat ervaring,  is om meteen in te stromen op een werktraject. Terwijl je werkend wordt opgeleid, krijg je vaak ook nog een keer in de week les, op locatie of op de opleiding zelf. Op enkele werklocaties bieden wij dus ook scholing aan en faciliteren wij de hele school op locatie. Wel zo handig! De leerwerktrajecten die we aanbieden zijn monteur installatietechniek E (elektrotechniek), monteur telecom en engineer elektrische laadstations.

Een leerwerkbedrijf is wederzijds van belang

Zo’n leerwerk-verhouding is voor zowel de werknemer als werkgever ideaal. Je wordt regelmatig opgeleid voor ontwikkelingen in de arbeidsmarkt die nog moeten komen. Dit biedt natuurlijk een goed toekomstperspectief en baangarantie. Daarbij hebben we bij Detamo verschillende disciplines binnen de technische sector, waardoor je kan wisselen tussen verschillende sectoren. Het aanbod is dus breed. Je kan zo zelf ontdekken welk gebied je het leukst vindt en waar jij jezelf in wil ontwikkelen. Je hebt veel meer vrijheid om te switchen tussen klanten, projecten en werkzaamheden.

Maar ook voor ons als werkgever is het ontzettend belangrijk om opleidingen aan te bieden. Hoe meer wij investeren in het opleiden van mensen, hoe meer keuze we hebben bij het inzetten van mensen op de juiste projecten. Dit zorgt voor minder risico voor ons als werkgever. Je kan dus stellen dat het van wederzijds belang is om mensen op te leiden.

Ben jij geschikt voor Detamo?

Wij kijken niet naar wat je al kan, zoals tegenwoordig vaak gebeurt in de arbeidsmarkt. Detamo vindt andere dingen belangrijker. Wij kijken bijvoorbeeld naar je wilskracht en je motivatie. We zijn geïnteresseerd in mensen die de wil hebben om te leren, want wij geloven dat juist zij gemotiveerd zijn om iets onder de knie te krijgen. Na je opleiding bij Detamo, kan je natuurlijk meteen bij ons aan de slag. En als je eenmaal voor ons werkt, ga je een leerzame tijd tegemoet. Alles wordt voor je geregeld, je krijgt een behoorlijk salaris, voldoende vakantiedagen en wij organiseren allerlei leuke feesten. Interesse? Solliciteer direct.