Mooi interview in NLWERKT met Michel Mol

Wij van Detamo kijken verder dan onze neus lang is, dus leiden wij ook vrouwen op tot monteur. Tijd voor NLWerkt om een interview met de eigenaar, Michel Mol, te houden. Hieronder kun je het interview lezen.

Positieve schwung 

“Al jaren roep ik dat vrouwen geschikt zijn voor technische functies. Dat heeft lang op veel weerstand gestuit. Nu de nood hoog is, zijn er gelukkig bedrijven die het aandurven. De techniekbranche is behoorlijk traditioneel, dus deze andere insteek valt al snel op. Voor mij is het nooit een gek idee geweest, vrouwen in de techniek. Ze beschikken over de relevante competenties: goed in klantcontact en flexibel qua werktijden zoals avonduren en weekenden. Wij hebben nu een aantal vrouwen opgeleid om aan de slag te gaan in de telecom- en beveiligingstechniek. Binnenkort start er ook een opleiding voor cv-monteurs. Omdat we toch opleiden, zijn de toelatingseisen haalbaar voor mensen zonder ervaring in het vak. We willen dat de kandidaten in het bezit zijn van een rijbewijs, de Nederlandse taal spreken en enthousiast zijn om het vak te leren. Verder toetsen we hoe het zit met het technisch inzicht. Is dat allemaal op orde, dan volgt een fulltime opleiding van drie of vier maanden en dan een baan.”

Kundig werk

“Klanten waarderen het dat er een vrouwelijke monteur aanbelt die bovendien kundig werk aflevert. De beoordelingen zijn bovengemiddeld goed. Ook binnen ons bedrijf zorgt de aanwezigheid van meer vrouwen voor een positieve schwung. Van mij mogen het er nog veel meer worden.”

Detamo

Wij beantwoorden graag je vragen met betrekking tot je sollicitatie of het zoeken naar personeel.

Relevante artikelen