fbpx

Detamo’s samenwerking met het UWV

Waarde toevoegen aan de arbeidsmarkt, dat is een van onze belangrijkste kernwaarden. Dit doen we onder andere door een samenwerking met UWV. Samen zorgen wij ervoor dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk kunnen. Vraag en aanbod van personeel sluit namelijk niet altijd goed op elkaar aan. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Opleidingen bij Detamo

Niet iedereen die aan de slag wil in een van onze branches heeft direct de juiste kennis en ervaring. Een jarenlange opleiding volgen is duur en kost veel tijd. Met onze leerwerktrajecten stomen we potentiële werknemers klaar voor een nieuwe rol in de arbeidsmarkt. Vaak heb je hier geen of geringe voorkennis voor nodig. Iedereen met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen kan bij ons een leerwerktraject volgen.

Door flexibele inzet van dit soort trajecten kunnen wij ook eenvoudig inspelen op de vraag vanuit de markt. Heeft een opdrachtgever voor een bepaald project specifieke kennis nodig, dan kunnen wij onze werknemers opleiden hiervoor. De markt is altijd in beweging en de techniek staat niet stil, dus het is ook belangrijk dat wij hierop inspelen.

Een voordeel van een leerwerktraject is dat dankzij het scholingsprotocol de sollicitatieplicht vervalt. Dit geldt wel alleen als de opleiding in samenspraak met UWV is gestart. Veel van onze opleidingen zijn dan ook in samenwerking met UWV.

Interessant voor iedereen

Niet alleen mannen met technische kennis moeten bij ons aan het werk kunnen. Wij willen allerlei doelgroepen aanspreken, zoals mensen die een jaartje ouder zijn, zij-instromers, vrouwen die graag de techniek in willen of mensen zonder enkele technische achtergrond. Reeds aanwezige kwalificaties en competenties zijn bij ons niet het eerste criterium om aangenomen te worden. Belangrijker is dat je wilt, dat je gemotiveerd bent en energie wilt steken in je eigen ontwikkeling.

Tevreden opdrachtgevers

In eerste instantie zoeken opdrachtgevers het liefst arbeidskrachten met veel ervaring. Echter kunnen we die niet altijd bieden en is het ook belangrijk dat een nieuwe aanwas veel ervaring kan opdoen in de praktijk. Als een opdrachtgever eenmaal werkt met iemand die wij opgeleid hebben, wordt er opgemerkt dat het toch wel heel goed bevalt. Ook mensen die net om het hoekje komen kijken bij de baan leren snel. Daarnaast passen ze zich misschien nog wel beter aan dan mensen die al jarenlange ervaring hebben.

De meeste vaardigheden zijn ook eenvoudig aan te leren door opleiden en ervaring opdoen. Maar bepaalde vaardigheden zijn niet aan te leren, dit zijn de zogeheten ‘soft skills’. Deze skills zijn de sociale en communicatieve vaardigheden. Soft skills zijn belangrijk bij het contact met de klant en helpen mee aan de klanttevredenheid. Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen betere soft skills zetten, daarom leiden wij vrouwen op tot klantmonteur, bijvoorbeeld bij KPN. Zij verzorgen de installaties thuis en verhelpen storingen bij klanten thuis. 

Samenwerking met het UWV

Wij vinden het belangrijk dat we samen met het UWV uitzoeken wat er speelt op de arbeidsmarkt. Wij geven bij hen regelmatig presentaties op kantoor. Ook stemmen we af wat voor mensen we zoeken en wat de vraag vanuit onze klant is. Zij leveren immers de mensen aan, en wij zorgen dat ze aan het werk kunnen. Of dit nu direct is, of na een leerwerktraject. Bij goede inzet van de leerling zorgen onze leerwerktrajecten ook voor baangarantie. Deze wisselwerking tussen het UWV en Detamo is zeer succesvol. Samen hebben wij al veel mensen terug in de arbeidsmarkt gezet.