fbpx

Een kijkje achter de schermen: veiligheidscoördinator bij Lidl

Er zijn veel leuke banen in Nederland. Veiligheidscoördinator is er eentje van! In deze functie ben je namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkplaats. Dit is dus een verantwoordelijke, maar zeker ook een leuke functie. Angelo werkt sinds kort als veiligheidscoördinator bij Lidl. Hij vertelt graag over zijn mooie nieuwe baan en wat hij zoal op een dag doet. Lees snel verder!

Een veilige bouwplaats dankzij de veiligheidscoördinator

Lidl wil zijn klanten door het hele land zo goed mogelijk bedienen. Daarom wordt er druk gebouwd aan nieuwe filialen of worden bestaande filialen omgebouwd. De veiligheidscoördinator is als het ware de gastheer of gastvrouw op deze bouwlocaties. Hij of zij wijst mensen op de veiligheidsvoorschriften, verwelkomt medewerkers van alle verschillende bedrijven en controleert het identiteitsbewijs. Ook wordt gecontroleerd of de medewerkers geschikte kleding aan hebben (zoals veiligheidsschoenen). Veiligheid staat namelijk voorop! Als de controle goed is gegaan, schrijven de medewerkers zich in. Zo is altijd bekend wie zich op het terrein bevinden.

Veilig en gezond aan het werk

In deze tijd vindt Lidl het van groot belang dat iedereen de coronamaatregelen blijft volgen. Dat is zowel belangrijk voor de gezondheid van de medewerkers, als voor de volksgezondheid. Ook daar let de veiligheidscoördinator dus op. Aan het einde van de dag maakt de veiligheidscoördinator een dagrapportage op met alle bevindingen. Hierin staan verbeterpunten die mee kunnen worden genomen.

Op deze manier blijven de bouwterreinen van Lidl veilig. Is er onverhoopt toch een calamiteit? Dan weet de veiligheidscoördinator precies hoe er gehandeld moet worden. En door de aanmeldlijst is ook precies bekend wie er op locatie is, zodat er niemand over het hoofd wordt gezien.

“Klantvriendelijkheid en veiligheid staan hoog in het vaandel!”

Onze collega Angelo werkt als veiligheidscoördinator bij Detamo en is onlangs gestart bij 1 van de filialen van Lidl. “Het werken op de bouwplaats is voor mij leuk en enerverend”, zegt hij over zijn verantwoordelijke baan. 

Het is een afwisselende functie, waarbij hij helpt met de aanmeldformulieren en zijn rondes doet: “Hierbij let ik op of iedereen PBM draagt, of iedereen veilig werkt en zich aan de coronamaatregelen houdt. Als ik mensen in de kruipruimte zie werken controleer ik of dat goed en duidelijk is afgezet. Als er geschuurd wordt kijk ik of ze een stofkap dragen of stofzuiger gebruiken. Waar ik kan helpen, help ik.”

Dienstverlenend werken vindt Angelo heel belangrijk. “Soms komen er klanten aan de deur, die moet ik teleurstellen want de Lidl is helaas dicht. Dit maakt de dagen wel afwisselend en hierdoor is het een leuke job. Lidl heeft klantvriendelijkheid en veiligheid hoog in het vaandel, en ik ook!”

Detamo

Wij beantwoorden graag je vragen met betrekking tot je sollicitatie of het zoeken naar personeel.

Populaire vacatures