fbpx

Wat is de NBBU?

Sommige mensen zijn huiverig om aan de slag te gaan als uitzendkracht, omdat ze denken dat ze minder rechten hebben. Gelukkig is het in Nederland goed geregeld met twee branche-organisaties voor uitzendkrachten: NBBU en ABU. Detamo is aangesloten bij de eerstgenoemde. Wil je weten wat dat precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat is de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendbureaus?

NBBU staat voor Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendbureaus. Deze bond zorgt ervoor dat de belangen van uitzendkrachten, uitzendbureaus en werkgevers die uitzendkrachten aannemen allemaal behartigd worden. Zo hebben zij een cao die voor alle uitzendkrachten geldt, maar ook zeer flexibel is.

Wat betekent de branche-organisatie voor de uitzendkracht?

Door de cao van NBBU die wij gebruiken weet je altijd waar je aan toe bent. Hierin staan alle rechten en plichten van een dienstverband. Ook moeten wij als Detamo voldoen aan bepaalde eisen vanuit de NBBU, zodat je zeker weet dat je bij een goed detacheringsbureau terecht komt.

Wat betekent de branche-organisatie voor de opdrachtgever?

Ook als opdrachtgever weet je waar je aan toe bent dankzij ons NBBU-lidmaatschap. Deze vereist namelijk dat wij ons regelmatig laten controleren door verschillende instanties. Werken bij en zaken doen met Detamo is dus vertrouwd.

Detamo is niet alleen bij NBBU aangesloten, we hebben natuurlijk nog meer certificeringen. Zo weet je zeker dat wij betrouwbaar zijn. Sterk in vakwerk!

Detamo

Wij beantwoorden graag je vragen met betrekking tot je sollicitatie of het zoeken naar personeel.

Relevante artikelen

Populaire vacatures