fbpx

Een van onze diensten is het payrollen van personeel. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van, omdat het minder regelwerk is. In dit artikel leggen we uit wat we voor jou kunnen betekenen wat betreft payrolling.

Wat is payrolling?

Payrolling betekent dat het personeel in dienst komt van Detamo en daarmee het juridisch werkgeverschap bij Detamo komt te liggen. Je besteedt als het ware de salarisadministratie uit.

Wat zijn de voordelen van payrolling?

Omdat Detamo het juridisch werkgeverschap overneemt, worden ook de arbeidsrechtelijke risico’s overgenomen. Dat betekent dat alle handelingen en verplichtingen die gepaard gaan met een dienstverband, zoals arbeidsovereenkomsten, loon(door)betalingen, verzekeringen, ontslagprocedure, belastingaangifte en CAO-toepassingen, uitgevoerd worden door Detamo. Op dit gebied heb je dus geen risico’s meer, en geef je veel werk uit handen.

Wel is het belangrijk te beseffen dat je zelf verantwoordelijk blijft voor een goede bedrijfsvoering. Een medewerker die via payrolling in dienst is moet hetzelfde worden behandeld als een medewerker die rechtstreeks in dienst is. Dat houdt in dat je zelf moet zorgen voor het werven en aandragen van nieuwe werknemers, het voeren van functioneringsgesprekken en interne bedrijfsgerelateerde zaken op de werkvloer.

Voor wie is payrolling interessant?

Payrolling is voor bijna iedere onderneming interessant vanwege de flexibiliteit, het beperkte risico, financieel voordeel en het gemak. Je kunt je focussen op de kerntaken van het bedrijf en hoeft je niet bezig te houden met het veranderende arbeidsrecht. 

Payrolling voor zelfstandigen

Ook voor zelfstandige ondernemers kan het laten uitbetalen via payrolling interessant zijn. Je neemt namelijk ondernemingsrisico’s en administratieve lasten weg. Een ander voordeel is dat je in feite in dienst bent van de payrollorganisatie, hierdoor kun je aanspraak maken op sociale voorzieningen. Denk hierbij aan een ziekteregeling en uitkering na het dienstverband. Let wel op dat je hierbij niet de ZZP-status hebt en dat je na enige tijd in vaste dienst komt van het payrollingbedrijf, dit is waarschijnlijk niet de bedoeling.

Voordelen payrolling

 • Je hoeft geen rekening te houden met het veranderende arbeidsrecht
 • Je loopt minder risico
 • Minder administratieve lasten
 • Het personeel is exclusief tot jouw beschikking

Wil je meer weten over payrolling of direct aan de slag? Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op.

  Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

   Specialisten in techniek.

   Over ons

   “Je gaat aan de slag bij allerlei geweldige projecten”

   Echte opmerkingen van onze werknemers.

   Onze collega’s vertellen