fbpx

Detamo werkt mee aan het OV-chipkaartsysteem

Sinds 2012 is het OV-chipkaartsysteem landelijk geïmplementeerd en ook Detamo zorgt ervoor dat dit systeem goed werkt. Zo hebben de vakmannen van Detamo in Haarlem tientallen bussen voorzien van de juiste hardware en bekabeling. Na dit project zijn er nog veel meer projecten bijgekomen.

Het OV-chipkaartsysteem

De ontwikkeling van het OV-chipkaarsysteem begon in 2001 met de oprichting van Trans Link Systems. Om ervaring op te doen ging de NS al in 1999 op werkbezoek in Hongkong, waar twee jaar eerder de Octopus card was ingevoerd. Hierop is het Nederlandse systeem grotendeels gebaseerd. Na een aantal testen werd het systeem in 2005 in Rotterdam in gebruik genomen. Het duurde nog tot 2012 tot het systeem landelijk werd geïmplementeerd.

De hulp van Detamo

Na de juiste afhandeling van de bussen in Haarlem werd Detamo vaker ingeschakeld. Niet alleen bouwen we de apparatuur in, ook worden onze vakmannen ingezet voor correctief en preventief onderhoud aan de installaties op locatie. En in een speciale ESD ruimte repareren onze specialisten defecte ov-chip hardware. Dit doen wij voor bus, tram, metro- en treinvervoerders in heel Nederland.

Detamo

Wij beantwoorden graag je vragen met betrekking tot je sollicitatie of het zoeken naar personeel.

Relevante artikelen

Populaire vacatures