Toen Nadine 12 was, wilde ze bij de ANWB werken. Daarom haalde ze na de middelbare school haar automonteurdiploma. Helaas scheurde haar kruisband, waardoor het beroep als automonteur te zwaar werd. Bij Detamo volgde ze in 2019 het leerwerktraject KPN monteur, zodat ze nog steeds haar passie voor techniek kwijt kan. Sindsdien werkt ze met veel plezier in de Zaanstreek.

Nadine over werken als telecom-monteur

“Ik doe alles rondom de in-home installaties van KPN, zoals kruisdraden trekken, het installeren en het oplossen van lichte storingen.” Nadine is pas net begonnen, dus ze is nog beginnend storingsmonteur, maar ze heeft wel ambities om door te groeien. “Voor het einde van het jaar wil ik doorgegroeid zijn tot service plus monteur binnen KPN. Dat houdt in dat ik complexere storingen ga krijgen. Daarvoor volg ik trainingen en leer ik natuurlijk door mijn kennis in de praktijk toe te passen.” 

Werken in de techniek

Dat ze wil doorgroeien, betekent niet dat ze ontevreden is over het werk. Ze vindt het heerlijk om storingen op te lossen: “Hoe is het ontstaan en hoe kan ik het oplossen? Hoe kan ik de klant weer blij maken zodat alles werkt? Het is een dienstverlenend beroep, dat vind ik geweldig.” Toen ze heel jong was, speelde Nadine al met auto’s en lego. De echte interesse voor techniek kwam met 12 jaar, en sindsdien kan ze die interesse niet loslaten. 

Detamo: een goede werkgever

Nadine had al eerder bij Detamo gewerkt, maar nadat ze haar kruisband scheurde kwam ze via de gemeente Zaanstad weer in contact. Zo kon ze starten in het leerwerktraject. Over Detamo is ze tevreden: “Het is een goede werkgever.” Uiteindelijk wil ze doorgroeien bij Detamo. “Onmisbaar zijn, dat lijkt me geweldig. Ik wil een leuke baan tot aan mijn pensioen”, zegt ze. 

Vanaf 1 januari 2020 is de WAB ingegaan, oftewel de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze wet zorgt ervoor dat vast personeel aannemen aantrekkelijker wordt. Als werknemer ontstaat zo meer perspectief op zekerheid. Dit betekent natuurlijk dat er het een en ander verandert. In dit artikel lees je alles over de WAB. Wil je een snel overzicht? Download dan onze factsheet WAB.

Wat is het doel van de WAB?

Werknemers met een vast contract hebben vaak betere arbeidsvoorwaarden, perspectieven en rechten dan werknemers met een flexibel contract. De regering wil deze kloof verkleinen. Dankzij de WAB krijgen oproepkrachten en payrollwerknemers meer zekerheid. Daarnaast wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om een vast contract te bieden.

Wat verandert er met de WAB?

WW-premie

De WW-premie die werkgevers betalen is lager bij werknemers met een vast contract met vaste uren of die in een BBL-traject zitten, dan bij werknemers met een flexibel contract. De WW-premie is voor flexkrachten 5% hoger. Doordat dit een directe kostenpost is voor de werkgever is het stukken aantrekkelijker om werknemers een vast contract aan te bieden.

Ketenregeling

Voorheen mochten er maximaal drie tijdelijke contracten in twee jaar worden gegeven. Dit verandert naar drie tijdelijke contracten in drie jaar. Na drie jaar, of na drie tijdelijke contracten, is het volgende contract automatisch een vast contract. Deze keten wordt doorbroken wanneer er meer dan zes maanden tussen twee contracten zit.

Een negende ontslaggrond

Als een werkgever een arbeidsovereenkomst wil beëindigen, moet hij aan een van de ontslaggronden voldoen. Tot 2020 waren dit er acht waar volledig aan voldaan moest worden, met de WAB is er een negende bijgekomen: de cumulatiegrond. Kort gezegd betekent dit dat als er sprake is van twee of meer ontslaggronden waar niet volledig aan voldaan wordt, de werknemer toch ontslagen kan worden.

Lengte proeftijd verandert

De proeftijd wordt bij vaste en langere contracten aanzienlijk verlengd. Voor vaste contracten gaat de maximale proeftijd van twee naar vijf maanden. Bij een contract voor langer dan twee jaar gaat de maximale proeftijd van twee naar drie maanden. De contracten korter dan twee jaar blijven een proefperiode van één maand houden, en de contracten korter dan twee jaar hebben nog steeds geen proefperiode.

Transitievergoeding

De werknemer heeft recht op transitievergoeding bij ontslag vanaf de eerste werkdag. Voorheen was dit pas na twee jaar. Je bouwt een derde maandsalaris per gewerkt jaar op.

Betere rechten payrollwerknemer

Werknemers die vanaf 2020 een payrollcontract krijgen, krijgen dezelfde arbeidsvoorwoorden en rechtspositie als vaste werknemers. Vanaf 2021 krijgen payrollwerknemers ook recht op een goede pensioenregeling.

Wat betekent de WAB voor werknemers?

Voor de werknemers zijn er natuurlijk vooral voordelen. Als payrollmedewerker krijg je dezelfde rechten als je collega. Daarnaast zul je misschien sneller een langer contract krijgen, omdat de ketenregeling verlengd is met een jaar. Helaas betekent het ook dat je soms een jaartje langer moet wachten op een vast contract.

Wat betekent de WAB voor werkgevers? 

In een aantal aspecten van de WAB zal er een eventuele kostenstijging voor de werkgever zijn. Deze kostenstijging zal de medewerker uiteraard niet merken. Deze kostenstijging komt uit de extra hoge premie voor de Werkloosheidswet bij flexwerkers. De transitievergoeding die direct ingaat zorgt ook voor een stijging. Deze twee stijgingen zijn uiteraard te voorkomen.

Het motto van onze Detamo collega Ali is: “Je moet het maken zoals je het thuis ook zou maken.” Zo werkt hij al sinds de start van het project mee aan de realisatie van drie prachtige woontorens in Den Haag.

“Het project verloopt goed. De bekabeling voor de verlichting en de thermostaat is voor het grootste gedeelte aangelegd in toren 1 en 2. De plafonds kunnen erin en in de meterkast kan alles worden afgemonteerd”, aldus Ali. Sinds afgelopen zomer is een start gemaakt met de bouw van toren 3. Ook daar zullen de vakmannen van Detamo de complete E/W installatie voor hun rekening nemen.

Oplevering

Eind 2021 moet alles klaar zijn en kunnen de bewoners vanaf dan genieten van alle nieuwe technische snufjes die dankzij o.a. de Detamo technici zijn gerealiseerd.
Op zoek naar de beste vakmannen in de elektrotechniek of wil je zelf aan de slag? Neem contact met ons op!

Al vanaf jongs af aan is Leendert van der Keijl geïnteresseerd in de techniek en inmiddels werkt hij sinds 2010 al als zelfstandig elektromonteur bij Detamo. Hij heeft al heel wat gave projecten gedaan. Zo mocht hij het datanetwerk in Paleis Noordeinde installeren en heeft hij de technische voorbereidingen voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima gedaan. “Werken in de techniek is nooit hetzelfde, het houdt je scherp.”

Leendert over de techniek

Leendert, ook wel Leentje, vergelijkt de techniek met het menselijk zenuwstelsel: “Het is niet altijd hetzelfde, het loopt altijd anders. Het is niet dat in ieder pand door dezelfde muur kan worden geboord. Je moet omwegen vinden. Daarnaast geven sommige installaties beperkingen. Daar moet je een goed passende oplossing voor vinden. Dat is een uitdaging en geeft je focus.” Daarnaast raadt hij iedereen aan om in de techniek te gaan werken: “Techniek is vooruitgang. Het blijft altijd maar ontwikkelen. De techniek is als een boom die een tak verliest, aan de andere kant groeit er weer een andere mogelijkheid.

Werken bij Detamo

Werken bij Detamo vindt hij ook fijn. “Je wordt niet behandeld als een nummertje. Als ik opbel en zeg: ‘Met Van Der Keijl’, wordt er meteen gezegd: ‘Hey Leentje!’. Het is puur persoonlijk gericht.” Ook over de opleidingsmogelijkheden is hij te spreken. “Er is altijd een manier om jezelf te ontplooien”, zegt hij enthousiast.

Werken in de installatietechniek vindt Jalil Rahimi prachtig. Jalil werkt al sinds 2008 bij Detamo. Eerst als KPN monteur, maar na vijf jaar maakte hij de overstap naar de elektrotechniek. Ondertussen is hij heel wat ervaring en diploma’s rijker en heeft hij ook grote ambities, namelijk een eigen project leiden. Kris kras rijdend door Amsterdam vertelt hij Ben Alferink enthousiast over zijn werk.

Trots op zijn werk

Jalil heeft zichtbaar veel plezier in zijn werk. Trots vertelt hij over zijn dag: “Vandaag heb ik de laatste puntjes op de i gezet. Morgen wordt alles opgeleverd. Ik ben daar heel trots op, ik heb dan alles goed gedaan.” Werken in de techniek vindt hij fantastisch, want de branche heeft een enorme groei gemaakt, overal wordt gebouwd.

Ambitie

Ook heeft Jalil tips voor mensen die willen doorgroeien in hun vak: “Je hebt optimisme nodig en je moet een echte doorzetter zijn.” Zelf heeft hij na ruim 11 jaar bij Detamo ook grote ambities, hij wil namelijk zijn eigen project gaan leiden.

Sinds 2012 werkt Heerko Feenstra via Detamo voor verschillende trajecten. Hij begon in de telecom met de home-aansluitingen en werkt inmiddels met elektrische laadpalen voor auto’s. Een gevarieerde loopbaan, waar hij erg van geniet.

Telecom

In 2012 begon Heerko in de telecom met het aanleggen van home-aansluitingen voor KPN via Detamo. Hier groeide hij langzaam door. Hij werkte aan storingen en uiteindelijk vooral voor de zakelijke markt. Uiteindelijk deed hij ook grotere projecten, zoals het aanleggen van centrales. Een andere tak van sport, waar natuurlijk veel meer expertise bij komt kijken. Heerko noemt het ‘geweldige projecten’. Zijn laatste project in de telecom was het aanleggen van netwerken van PostNL-locaties.

Laadpalen: “Je moet altijd alert en voorzichtig zijn met stroom”

Inmiddels werkt Heerko als storingsmonteur voor laadpaalstations. Een groeiende tak van de techniek, want met het stijgende verkoop van elektrische auto’s zijn er natuurlijk ook steeds meer laadpalen. Heerko bemoeit zich niet met de aanleg ervan, want hij heeft geen zin om te graven. Hij merkt wel dat je voorzichtiger moet zijn met laadpalen: “Je moet altijd alert en voorzichtig zijn met stroom.” Of hij in de toekomst in weer een andere tak van techniek gaat werken weet hij niet. “Wat ik nu doe vind ik leuk, maar ik sta altijd voor alles open.”

Wil je ook een prachtige en gevarieerde baan in de techniek? Kijk dan snel bij onze vacatures!

Marcel voert de werkzaamheden uit voor een mooi beveiligingsproject in Amsterdam. Hij werkt aan de toegangscontrole, brandbeveiliging en camerasystemen. Vandaag werkt hij aan de voorbereiding van de camera’s binnen. Hij werkt aan de verdeelkast waarin de kabels netjes worden aangesloten zodat de centrale kan worden uitgebreid met nieuwe zones.

Marcel vertelt

Dit is een mooie klus voor Marcel. Als geen ander weet hij hoe hij dit soort projecten met succes kan realiseren. Al 18 jaar werkt hij met volle tevredenheid voor Detamo. “Bij Detamo regelen ze de dingen goed voor mij. Ze luisteren goed naar wat je wil”, aldus Marcel. “En morgen gaan we met een beetje mazzel weer het dak op. Als de zon schijnt kunnen we verder met de buitencamera’s. Ja, die afwisseling vind ik top”.

De reacties van de Detamo-collega’s van Marcel

“Ze bestaan nog! Van die mannen die bijna 20 jaar geleden binnenkwamen omdat ze graag wilden leren en werken. Mensen die begrijpen dat je met de juiste inzet en ontwikkeling zorgt voor een goede toekomst. Zo een is onze Marcel.”

Marcel is een fantastisch voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling, van telecom-monteur tot monteur beveiligingstechniek en al 18 jaar bij Detamo. Wil je ook opgeleid worden tot monteur beveiligingstechniek of ben je momenteel op zoek naar een werkgever die naar je luistert? Solliciteer dan bij Detamo!

Zoek je een baan, maar heb je nog niet de juiste kwalificaties? Dan kan een van onze leerwerktrajecten heel interessant zijn. In zo’n traject word je binnen enkele maanden klaargestoomd voor een nieuw beroep. De leerwerktrajecten die we van Detamo aanbieden zijn: monteur installatietechniek E (elektrotechniek), monteur telecom en engineer elektrische laadstations. In dit artikel leggen we uit wat je precies gaat doen bij een leerwerktraject.

Het leerwerktraject

Een leerwerktraject duurt drie maanden. De eerste 2 á 3 weken bestaan uit een bootcamp in een opleidingscentrum. Hier leer je alles over de theorie van het werk, maar ga je ook al het een en ander oefenen in de praktijk. Je leert het gereedschap en de materialen goed kennen. Daarnaast krijg je veiligheidspapieren, zodat je ook in het echt aan de slag mag. 

Na de bootcamp is het tijd om ervaring op te doen. Dit doe je tijdens een werkervaringsperiode. De kennis die je tijdens de bootcamp hebt vergaard kun je dus meteen in de praktijk toepassen. Je gaat met ervaren monteurs mee, zij begeleiden je en laten je het echte werk doen. Stukje bij beetje leer je steeds zelfstandiger te werken. Na 2,5 maand krijg je een certificaat en kun je echt aan het werk.

Wat kan ik na het leerwerktraject gaan doen?

In de sectoren waar Detamo voor werft, is altijd werk te vinden. Als jij het traject goed afrondt, bieden wij jou een baan aan. Dit is dus een leerwerktraject met baangarantie. Daarnaast zijn de telecom en de elektrotechniek altijd in beweging, dus je kunt altijd doorleren.

Als telecom-monteur ga je na de opleiding aan de slag met home-installaties. Dit betekent dat je bij de klant thuis, en soms zakelijk op kantoor, een aansluiting gaat realiseren. Je moet klantcontact dus leuk vinden, want dit is een belangrijk onderdeel van je werk.

In de installatietechniek E, oftewel elektrotechniek, ga je aan de slag als monteur elektrotechniek. Je gaat aan de slag samen met een ervaren collega en leert in de praktijk nog veel meer. Met de nodige cursussen en ervaring kun je uiteindelijk uitgroeien tot hoofdmonteur.

Als engineer elektrische laadstations heb je gegarandeerd veel werk, want er komen steeds meer elektrische auto’s bij. Je gaat dus van alles doen met laadstations, zowel het installeren als het onderhoud en oplossen van storingen. 

Heb ik voor een leerwerktraject bepaalde kwalificaties nodig?

Voor de installatietechniek- en telecomleerwerktrajecten heb je geen vooropleiding nodig. Wel is het goed als je enige kennis hebt van de branche. Het is vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent, en echt zin hebt om aan de slag te gaan. Hierdoor kan eigenlijk iedereen beginnen aan dit traject.

Om als engineer elektrische laadstations aan de slag te gaan heb je een afgeronde opleiding elektrotechniek op niveau 2 of hoger nodig. Het is namelijk belangrijk dat je al wat weet over werken met elektriciteit voordat je bezig gaat met de laadpalen. 

Detamo is al 20 jaar thuis in de installatietechniek, elektrotechniek, telecom en ICT. Later zijn daar ook de bouw en beveiliging bij gekomen. Al die kennis in deze vakgebieden maakt ons een expert op het gebied van uitzenden, detacheren, payrolling en W&S (werving & selectie) in deze sectoren.

Detamo is aangesloten bij diverse organisaties die onze kwaliteit, integriteit en veiligheid periodiek controleren. We willen dan ook zo transparant mogelijk zijn, zowel naar opdrachtgever als naar onze uitzendkrachten. Zo weet iedereen dat zij zorgeloos zaken kunnen doen met een betrouwbare partner.

NBBU

Ten eerste is Detamo aangesloten bij de NBBU, de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Deze zorgt dat wij kwaliteit bieden, betrouwbaar zijn, voor vakmanschap zorgen en transparant zijn. Zo maken wij gebruik van de cao van NBBU.

SNA-keurmerk

Voor ons lidmaatschap van de NBBU hebben we ook het SNA-keurmerk nodig. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid en houdt bij welke ondernemingen aan de NEN 4400-norm voldoen. Met dit keurmerk sluit je risico’s uit en wordt de opdrachtgever gevrijwaard van aansprakelijkheden.

NEN 4400-1

Wij voldoen dus ook aan de NEN 4400-1-norm. Deze norm stelt strenge eisen aan de personeels- en loonadministratie van uitzendbureaus. In het kader van de inleners- en ketenaansprakelijkheid liggen de risico’s niet bij de opdrachtgever, maar bij het uitzendbureau. Ook is dit voor de uitzendkracht fijn, want je weet zeker dat je je loon op tijd krijgt.

VCU

VCU staat voor Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. De VCU is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem. Dit is bij Detamo op orde, vooral omdat we ook regelmatig met VCA-gecertificeerde aannemers en bedrijven werken. Deze eisen een VCU-certificaat. 

SNCU

SNCU staat voor Stichting Naleving cao voor Uitzendkrachten. De SNCU is eigenlijk de ‘cao’-politie. Deze stichting geeft voorlichting over de inhoud van cao’s en ziet toe op de naleving ervan. Hier hebben wij dus geen keurmerk van, maar de SNCU zorgt er wel voor dat onze kwaliteit gewaarborgd blijft.

Kenteq erkend leerbedrijf

Continu bijgespijkerd worden in onze kennis is belangrijk in de branches waarin wij werken. Ook ons personeel leert steeds bij. Wij zijn dan ook een Kenteq erkend leerbedrijf. Wij gebruiken het materiaal van Kenteq om de kennis van onze medewerkers binnen de installatietechniek, ICT en beveiliging te vergroten.

Sommige mensen zijn huiverig om aan de slag te gaan als uitzendkracht, omdat ze denken dat ze minder rechten hebben. Gelukkig is het in Nederland goed geregeld met twee branche-organisaties voor uitzendkrachten: NBBU en ABU. Detamo is aangesloten bij de eerstgenoemde. Wil je weten wat dat precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat is de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendbureaus?

NBBU staat voor Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendbureaus. Deze bond zorgt ervoor dat de belangen van uitzendkrachten, uitzendbureaus en werkgevers die uitzendkrachten aannemen allemaal behartigd worden. Zo hebben zij een cao die voor alle uitzendkrachten geldt, maar ook zeer flexibel is.

Wat betekent de branche-organisatie voor de uitzendkracht?

Door de cao van NBBU die wij gebruiken weet je altijd waar je aan toe bent. Hierin staan alle rechten en plichten van een dienstverband. Ook moeten wij als Detamo voldoen aan bepaalde eisen vanuit de NBBU, zodat je zeker weet dat je bij een goed detacheringsbureau terecht komt.

Wat betekent de branche-organisatie voor de opdrachtgever?

Ook als opdrachtgever weet je waar je aan toe bent dankzij ons NBBU-lidmaatschap. Deze vereist namelijk dat wij ons regelmatig laten controleren door verschillende instanties. Werken bij en zaken doen met Detamo is dus vertrouwd.

Detamo is niet alleen bij NBBU aangesloten, we hebben natuurlijk nog meer certificeringen. Zo weet je zeker dat wij betrouwbaar zijn. Sterk in vakwerk!