fbpx

Leendert: “Ik deed de technische voorbereidingen voor het Koninklijk huwelijk”

Al vanaf jongs af aan is Leendert van der Keijl geïnteresseerd in de techniek en inmiddels werkt hij sinds 2010 al als zelfstandig elektromonteur bij Detamo. Hij heeft al heel wat gave projecten gedaan. Zo mocht hij het datanetwerk in Paleis Noordeinde installeren en heeft hij de technische voorbereidingen voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima gedaan. “Werken in de techniek is nooit hetzelfde, het houdt je scherp.”

Leendert over de techniek

Leendert, ook wel Leentje, vergelijkt de techniek met het menselijk zenuwstelsel: “Het is niet altijd hetzelfde, het loopt altijd anders. Het is niet dat in ieder pand door dezelfde muur kan worden geboord. Je moet omwegen vinden. Daarnaast geven sommige installaties beperkingen. Daar moet je een goed passende oplossing voor vinden. Dat is een uitdaging en geeft je focus.” Daarnaast raadt hij iedereen aan om in de techniek te gaan werken: “Techniek is vooruitgang. Het blijft altijd maar ontwikkelen. De techniek is als een boom die een tak verliest, aan de andere kant groeit er weer een andere mogelijkheid.

Werken bij Detamo

Werken bij Detamo vindt hij ook fijn. “Je wordt niet behandeld als een nummertje. Als ik opbel en zeg: ‘Met Van Der Keijl’, wordt er meteen gezegd: ‘Hey Leentje!’. Het is puur persoonlijk gericht.” Ook over de opleidingsmogelijkheden is hij te spreken. “Er is altijd een manier om jezelf te ontplooien”, zegt hij enthousiast.