fbpx

Nadine werkt als KPN Monteur: Techniek is mijn passie

Toen Nadine 12 was, wilde ze bij de ANWB werken. Daarom haalde ze na de middelbare school haar automonteurdiploma. Helaas scheurde haar kruisband, waardoor het beroep als automonteur te zwaar werd. Bij Detamo volgde ze in 2019 het leerwerktraject KPN monteur, zodat ze nog steeds haar passie voor techniek kwijt kan. Sindsdien werkt ze met veel plezier in de Zaanstreek.

Nadine over werken als telecom-monteur

“Ik doe alles rondom de in-home installaties van KPN, zoals kruisdraden trekken, het installeren en het oplossen van lichte storingen.” Nadine is pas net begonnen, dus ze is nog beginnend storingsmonteur, maar ze heeft wel ambities om door te groeien. “Voor het einde van het jaar wil ik doorgegroeid zijn tot service plus monteur binnen KPN. Dat houdt in dat ik complexere storingen ga krijgen. Daarvoor volg ik trainingen en leer ik natuurlijk door mijn kennis in de praktijk toe te passen.” 

Werken in de techniek

Dat ze wil doorgroeien, betekent niet dat ze ontevreden is over het werk. Ze vindt het heerlijk om storingen op te lossen: “Hoe is het ontstaan en hoe kan ik het oplossen? Hoe kan ik de klant weer blij maken zodat alles werkt? Het is een dienstverlenend beroep, dat vind ik geweldig.” Toen ze heel jong was, speelde Nadine al met auto’s en lego. De echte interesse voor techniek kwam met 12 jaar, en sindsdien kan ze die interesse niet loslaten. 

Detamo: een goede werkgever

Nadine had al eerder bij Detamo gewerkt, maar nadat ze haar kruisband scheurde kwam ze via de gemeente Zaanstad weer in contact. Zo kon ze starten in het leerwerktraject. Over Detamo is ze tevreden: “Het is een goede werkgever.” Uiteindelijk wil ze doorgroeien bij Detamo. “Onmisbaar zijn, dat lijkt me geweldig. Ik wil een leuke baan tot aan mijn pensioen”, zegt ze.