fbpx

Onze Detamo-collega Heerko Feenstra: “Kies voor de techniek, want het is een prachtig mooi vak”

Sinds 2012 werkt Heerko Feenstra via Detamo voor verschillende trajecten. Hij begon in de telecom met de home-aansluitingen en werkt inmiddels met elektrische laadpalen voor auto’s. Een gevarieerde loopbaan, waar hij erg van geniet.

Telecom

In 2012 begon Heerko in de telecom met het aanleggen van home-aansluitingen voor KPN via Detamo. Hier groeide hij langzaam door. Hij werkte aan storingen en uiteindelijk vooral voor de zakelijke markt. Uiteindelijk deed hij ook grotere projecten, zoals het aanleggen van centrales. Een andere tak van sport, waar natuurlijk veel meer expertise bij komt kijken. Heerko noemt het ‘geweldige projecten’. Zijn laatste project in de telecom was het aanleggen van netwerken van PostNL-locaties.

Laadpalen: “Je moet altijd alert en voorzichtig zijn met stroom”

Inmiddels werkt Heerko als storingsmonteur voor laadpaalstations. Een groeiende tak van de techniek, want met het stijgende verkoop van elektrische auto’s zijn er natuurlijk ook steeds meer laadpalen. Heerko bemoeit zich niet met de aanleg ervan, want hij heeft geen zin om te graven. Hij merkt wel dat je voorzichtiger moet zijn met laadpalen: “Je moet altijd alert en voorzichtig zijn met stroom.” Of hij in de toekomst in weer een andere tak van techniek gaat werken weet hij niet. “Wat ik nu doe vind ik leuk, maar ik sta altijd voor alles open.”

Wil je ook een prachtige en gevarieerde baan in de techniek? Kijk dan snel bij onze vacatures!