fbpx

Telecom, wat is dat?

Eén van de branches die we bedienen is de telecom en datacommunicatie. Maar wat houden telecommunicatie en datacommunicatie precies in? En wat voor banen zijn er in te krijgen? Kort gezegd: data- en telecommunicatie verbindt mensen.

Wat is telecom?

Het woord telecom is deels Grieks en deels Latijn. Tèle staat voor ‘ver’, en communicare staat voor ‘mededelen’. Het betekent dus letterlijk ‘op afstand communiceren’. Dit kan op allerlei manieren, een van de oudste manieren was de telegram. Daarna kwam de radio, televisie, telefoon en inmiddels ook het internet. De wereld van de telecom is continu in beweging, dus er is altijd veel werk in te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van 5G en glasvezel.

We kunnen niet meer zonder telecom, de hele dag staat iedereen in de wereld met elkaar in verbinding. Sommige bedrijven (en burgers) kunnen geen dag zonder telecomverbinding, of eigenlijk zelfs geen minuut. Als je een baan in de telecom hebt ben je dus onmisbaar.

De woorden datacommunicatie en telecom worden vaak door elkaar heen gebruikt. Datacommunicatie betekent echter dat er puur data wordt overgedragen, waarbij bij telecom ook de ‘stem’ van een gebruiker kan worden gecommuniceerd.

Wat doet Detamo in de telecom en datacommunicatie?

Verbindingen tot stand brengen en onderhouden is onze expertise. Zowel binnen als buiten, ondergronds en bovengronds, dagelijks zijn medewerkers van Detamo in opdracht van klanten met telecom en datacommunicatie bezig. Zij realiseren de meest uiteenlopende wireless-, koper- en glasvezelinstallaties. Wij leveren vakmannen voor ontwerp, aanleg en onderhoud van: triple-play installaties via glasvezel, koper en coax, datanetwerken, hotspots, engineering, Fiber-to-the-Home (FttH), etc.

Als je interesse hebt in deze branche maar nog geen ervaring hebt in de telecom en/of datacommunicatie, kun je bij ons een leerwerktraject volgen. Zo leer je alles over het aanleggen van allerlei soorten installaties.

Wat maakt werken in de telecom leuk?

De data- en telecommunicatie is een branche die altijd in beweging is. Je hebt daardoor altijd de mogelijkheid om iets nieuws te leren. Ook ben je steeds onderweg naar nieuwe projecten. Een baan in de telecom is afwisselend en uitdagend. Wel is het belangrijk dat je mee kunt in deze steeds veranderende sector.

Trends in de telecom

De telecommarkt ontwikkelt zich vandaag de dag razendsnel en telecomaanbieders, zoals KPN, bieden steeds meer alles-in-één-oplossingen voor vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Als aanbieder van vakmannen in de telecom is het voor Detamo heel belangrijk om deze ontwikkelingen bij te benen, dus wij zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Wil je meer weten over onze expertise in telecom? Lees dan over de projecten die we hebben gedaan. Zoek je een baan in de telecom of datacommunicatie? Kijk dan eens bij onze vacatures!

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Specialisten in techniek.

  Over ons

  “Je komt terecht bij allerlei geweldige projecten”

  Echte opmerkingen van onze werknemers.

  Onze collega’s vertellen
  Wet & regelgeving

  De leerwerktrajecten van Detamo

  Lezen
  Projecten | Defensie

  Detamo regelt WiFi voor defensie

  Lezen