fbpx

Wat is de metaalindustrie?

De metaalindustrie is een brede branche en gaat van het winnen van metaal uit ertsen tot werktuigbouw. Van de hoogovens tot de machinefabriek. Hierdoor is er van alles te doen in de metaalsector en komen allerlei specialisaties aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van schepen in de maritieme sector en het monteren van zware bedrijfswagens.

Wat doet Detamo in de metaalindustrie?

Wij zijn werkzaam bij uiteenlopende projecten in de metaalbranche. Het werk wat wij doen is voornamelijk uitvoerend in onder andere de automotive en maritieme branche. Maar ook kantoorfuncties zoals inkoop en servicedesk behoren tot de mogelijkheden. 

De projecten waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld het construeren van voetbalstadions, onderhoud aan productielijnen, het opbouwen van een nieuwe staalfabriek met alles erop en eraan. Zoals je ziet: een brede branche waarin je heel veel kunt leren.

Wat maakt werken in de metaalindustrie leuk?

In de metaalindustrie kun je alle kanten op en is er altijd iets nieuws te leren. Of je expertise lassen is, of dat je juist gek bent op het sleutelen aan auto’s. Ook in deze sector staat de technologie niet stil. Je bent elke dag bezig met je handen en ziet na afloop ook het eindresultaat. Wat wil je nog meer?

In de metaalindustrie gaat ook alles vooruit. Denk hierbij aan robots die kunnen lassen. Hierdoor zal jouw baan ook nooit stil staan en kun je altijd nieuwe dingen leren. Je werk wordt dus nooit saai.

De metaalindustrie is een brede branche en gaat van machinefabrieken tot de auto-industrie. Toch zijn de vaardigheden die je bij de ene baan levert, soms over te hevelen op de andere baan. Zo kun je dus binnen de verschillende sectoren van de metaalindustrie wisselen.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Specialisten in techniek.

  Over ons

  “Je komt terecht bij allerlei geweldige projecten”

  Echte opmerkingen van onze werknemers.

  Onze collega’s vertellen
  Projecten

  Schiphol beter beveiligd dankzij Detamo

  Lezen
  Projecten

  Politieacademie heeft nieuw datanetwerk

  Lezen