fbpx

Installatietechniek, wat is dat?

Installatietechniek is een van de branches die wij bedienen. Wij leveren vakmannen, maar leiden ze ook op. Wil je alles weten over deze interessante branche? Lees dan snel verder!

Wat is het verschil tussen installatietechniek E en W?

Het is heel simpel, de E staat voor elektriciteit en de W voor werktuigbouwkundig. Installatietechniek E is dus eigenlijk elektrotechniek, dat is simpel. Installatietechniek W is gelukkig ook eenvoudig uit te leggen: dit zijn de installaties in een gebouw zoals riolering, sanitair en klimaatinstallaties, zoals verwarming en airco. Samen zorgen zij ervoor dat een gebouw begint te leven.

Wat is installatietechniek?

Installatietechniek is letterlijk overal. Deze discipline is zo gewoon geworden, dat wij het in ons dagelijkse leven vaak niet meer zien. Maar hoe wij ons voortbewegen, communiceren, werken en ontspannen is allemaal mogelijk gemaakt dankzij efficiënt ingerichte technische installaties. Nederland draait op installatietechniek.

Vacatures in de installatietechniekOp zoek naar vakmensen?

Wat doet Detamo in de installatietechniek?

Detamo werkt dagelijks aan zowel kleine als grote installaties. Denk hierbij aan klimaatinstallaties in grote gebouwen, ‘intelligente’ installaties, infrastructurele installaties zoals verkeerslichten en speciale verlichting. De mogelijkheden zijn eindeloos, en hier zoeken we dan ook allerlei soorten monteurs voor. Ook bieden we diverse opleidingen en cursussen aan binnen dit vakgebied.

Wat maakt werken in de installatietechniek leuk?

Of je nu in grote gebouwen de klimaatbeheersing controleert of cv’s installeert, de wereld van de installatietechniek is voortdurend in beweging en er is altijd wat nieuws te leren. Ook is het natuurlijk hartstikke tof dat je steeds bij verschillende projecten aan het werk bent. En het leuke is dat je aan het einde van de rit weer een werkende installatie hebt.

De toekomst van installatietechniek

De ontwikkeling en integratie van ICT, machinebouw en installatietechniek zijn natuurlijk interessant om te volgen. Gebouwen worden steeds slimmer, en de installatietechniek moet zich daarop aanpassen. Ook de automatisering zorgt ervoor dat elektromonteurs flexibel en leergierig moeten zijn. 

Benieuwd naar wat wij allemaal doen in de installatietechniek? 

Bekijk onze projectenAlle vacatures
Wet & regelgeving

Certificeringen van Detamo

Lezen
Werken bij Detamo

Belal is trots op zijn carrière als elektromonteur bij Detamo

Lezen