fbpx

Wat is de veiligheidssector?

Bij werken in gevaarlijke situaties is het van levensbelang dat de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd kan worden. Denk hierbij aan werken met gevaarlijke stoffen, op de weg, op hoogte of in een besloten ruimte. Er moet altijd iemand bij zijn die het overzicht heeft en precies weet wat er gedaan moet worden als een gevaarlijke situatie dreigt te escaleren. Werken in de industriële veiligheid is dan ook een dankbaar beroep.

Dit is een gevarieerde sector waarbij veel verantwoordelijkheid komt kijken. Hierdoor is het niet voor iedereen geschikt, omdat het een zwaar beroep is en je altijd goed op moet blijven letten. Jij bent immers verantwoordelijk voor andermans leven. Denk jij dat je de verantwoordelijkheid aankunt, nauwkeurig bent en ervoor kunt zorgen dat je collega’s veilig aan het werk kunnen? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures.

Wat doet Detamo in de veiligheid?

Het waarborgen van de veiligheid in de andere branches waarin wij werkzaam zijn is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Wij bieden dan ook diverse vacatures aan, zoals brandwacht, mangatwacht, verkeersregelaars en veiligheidskundigen. Uiteraard zit hier ook nog van alles tussenin. Wij kiezen de juiste mensen uit, zodat er altijd veilig gewerkt kan worden.

Wat maakt werken in de veiligheid leuk?

Zoals gezegd is het werken in deze branche niet voor iedereen weggelegd. Je moet een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, want de levens van je collega’s ligt in je handen. Je moet snel kunnen schakelen, op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en protocollen en natuurlijk nauwkeurig werken. Het deëscaleren van situaties moet jou eenvoudig afgaan. Dit zorgt voor een moeilijke baan, maar geeft een goed gevoel als een dag weer goed verlopen is.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Specialisten in techniek.

  Over ons

  “Je komt terecht bij allerlei geweldige projecten”

  Echte opmerkingen van onze werknemers.

  Onze collega’s vertellen
  Projecten

  Schiphol beter beveiligd dankzij Detamo

  Lezen
  Projecten

  Politieacademie heeft nieuw datanetwerk

  Lezen