fbpx

De veiligheidsbranche, wat is dat?

Bij werken in gevaarlijke situaties is het van levensbelang dat de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd kan worden. Denk hierbij aan werken met gevaarlijke stoffen, op de weg, op hoogte of in een besloten ruimte. Er moet altijd iemand bij zijn die het overzicht heeft en precies weet wat er gedaan moet worden als een gevaarlijke situatie dreigt te escaleren. Werken in de industriële veiligheid is dan ook een dankbaar beroep.

Wat doe je in de industriële veiligheid?

Dit is een gevarieerde sector waarbij veel verantwoordelijkheid komt kijken. Hierdoor is het niet voor iedereen geschikt, omdat het een zwaar beroep is en je altijd goed op moet blijven letten. Jij bent immers verantwoordelijk voor andermans leven. Je kunt in deze branche onder andere brandwacht, mangatwacht of veiligheidscoördinator worden. Denk jij dat je de verantwoordelijkheid aankunt, nauwkeurig bent en ervoor kunt zorgen dat je collega’s veilig aan het werk kunnen? Neem dan vooral een kijkje bij de vacatures.

Wat zijn functies in de veiligheidssector?

Wij beperken ons niet alleen tot functies in de industriële veiligheid. De veiligheidsbranche is veel breder dan dat. Je kunt QHSE-adviseur worden of juist (integraal) veiligheidskundige en van alles daartussenin. Ook de werkzaamheden zijn heel erg uiteenlopend. Denk aan het maken en beoordelen van een RI&E, begeleiden van interne of externe audits, implementeren van ISO-systemen, analyses maken met behulp van verschillende instrumenten, draagvlak creëren onder medewerkers, advies geven en nog veel meer. In overleg is er veel mogelijk!

Vacatures in de veiligheidssector Op zoek naar professionals?

Wat doet Detamo in de veiligheidsbranche?

Het waarborgen van de veiligheid in de branches waarin wij werkzaam zijn is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Wij bieden dan ook diverse vacatures aan, zoals brandwacht, mangatwacht, veiligheidscoördinator, QHSE-adviseur en (integraal) veiligheidskundige. Uiteraard zit hier ook nog van alles tussenin. Wij kiezen de juiste mensen uit, zodat er altijd veilig gewerkt kan worden. Op basis van jouw wensen en ambities zoeken wij passende functies van geweldige bedrijven uit.

Wat maakt werken in de veiligheid leuk?

Zoals gezegd is het werken in deze branche niet voor iedereen weggelegd. Je moet een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, want de levens van je collega’s ligt in je handen. Je moet snel kunnen schakelen, op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en protocollen en natuurlijk nauwkeurig werken. Het deëscaleren van situaties moet jou eenvoudig afgaan. Dit zorgt voor een uitdagende baan en geeft een voldaan gevoel als een dag weer goed verlopen is.

Benieuwd naar wat wij allemaal doen in de veiligheidssector? 

Bekijk onze projectenAlle vacatures
Projecten

Schiphol beter beveiligd dankzij Detamo

Lezen
Projecten

Politieacademie heeft nieuw datanetwerk

Lezen