fbpx

Beveiligingstechniek, wat is dat?

Bij beveiliging denk je waarschijnlijk aan stoere beveiligers met grote spierballen. Die spierballen heb je gelukkig niet nodig om te werken in de beveiliging, want juist achter de schermen is de beveiliging heel belangrijk. Dit zie je terug in de beveiligingstechniek, dus de technische apparatuur die gebruikt wordt bij het beveiligen. De beveiligingstechniek is een van de branches die wij bedienen. Wil je alles weten over de beveiliging en wat wij doen? Lees dan snel verder.

Wat is beveiligingstechniek?

Beveiliging gaat natuurlijk verder dan het fysiek beveiligen van een pand. Alarminstallaties, inbraakpreventiesystemen en camerasystemen zijn onderdeel van de beveiligingstechniek. Met deze apparatuur bescherm je gebouwen, spullen en mensen van ongewenst bezoek, brand, vandalisme of inbraak. Op deze manier bespaar je kosten op allerlei manieren. Spullen worden namelijk beschermd tegen diefstal, maar ook tegen schade. Daarnaast is er minder stilstand, bijvoorbeeld bij brand of andere schade. En het allerbelangrijkste: je zorgt natuurlijk voor een fijn en veilig gevoel bij de mensen die gebouwen bewonen of bezoeken.

 

Wat doet Detamo in de beveiligingstechniek?

Detamo heeft jarenlange ervaring op gebied van brandmeldinstallaties, cameratoezicht, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en noodverlichting. Wij zoeken en bieden technisch personeel in al deze onderdelen van de beveiligingstechniek. Ook als beginnend monteur beveiligingsinstallaties kun je bij ons terecht, want we zoeken onder andere leerling monteurs. Zo kun je dankzij ervaring en cursussen doorgroeien tot een echte expert in beveiligingsinstallaties.

Wat maakt werken in de beveiligingstechniek leuk?

Als je aan het werk gaat in de beveiligingstechniek ben je dagelijks bezig met het beschermen van mensen. Jij weet dat als jouw installatie klaar is, de wereld weer een stukje veiliger en dus beter is geworden. Daarnaast is ook de beveiligingstechniek volop in beweging en komen er steeds nieuwe technologieën bij. Je kunt dus altijd weer iets nieuws leren!

Trends in de beveiligingstechniek

De techniek staat nooit stil, zo ook niet de beveiligingstechniek. Beveiligingsapparatuur wordt steeds slimmer, en onze klanten vragen ook om slimmere apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan branddetectie door middel van video. Dit werkt vele malen sneller dan een rookmelder, omdat de rook al gedetecteerd wordt voor deze het plafond heeft bereikt. Ook de uitdagingen in de beveiligingstechniek worden dankzij de ontwikkelingen in de techniek steeds lastiger. 

Wil je alles weten over onze expertise in de beveiligingstechniek? Kijk dan eens bij de projecten die we hebben gedaan. Zoek je een baan in de beveiligingstechniek? Bekijk onze vacatures!

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Specialisten in techniek.

  Over ons

  “Je komt terecht bij allerlei geweldige projecten”

  Echte opmerkingen van onze werknemers.

  Onze collega’s vertellen
  Projecten

  Schiphol beter beveiligd dankzij Detamo

  Lezen
  Projecten

  Politieacademie heeft nieuw datanetwerk

  Lezen