fbpx

Certificeringen van Detamo

Detamo is al 20 jaar thuis in de installatietechniek, elektrotechniek, telecom en ICT. Later zijn daar ook de bouw en beveiliging bij gekomen. Al die kennis in deze vakgebieden maakt ons een expert op het gebied van uitzenden, detacheren, payrolling en W&S (werving & selectie) in deze sectoren.

Detamo is aangesloten bij diverse organisaties die onze kwaliteit, integriteit en veiligheid periodiek controleren. We willen dan ook zo transparant mogelijk zijn, zowel naar opdrachtgever als naar onze uitzendkrachten. Zo weet iedereen dat zij zorgeloos zaken kunnen doen met een betrouwbare partner.

NBBU

Ten eerste is Detamo aangesloten bij de NBBU, de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Deze zorgt dat wij kwaliteit bieden, betrouwbaar zijn, voor vakmanschap zorgen en transparant zijn. Zo maken wij gebruik van de cao van NBBU.

SNA-keurmerk

Voor ons lidmaatschap van de NBBU hebben we ook het SNA-keurmerk nodig. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid en houdt bij welke ondernemingen aan de NEN 4400-norm voldoen. Met dit keurmerk sluit je risico’s uit en wordt de opdrachtgever gevrijwaard van aansprakelijkheden.

NEN 4400-1

Wij voldoen dus ook aan de NEN 4400-1-norm. Deze norm stelt strenge eisen aan de personeels- en loonadministratie van uitzendbureaus. In het kader van de inleners- en ketenaansprakelijkheid liggen de risico’s niet bij de opdrachtgever, maar bij het uitzendbureau. Ook is dit voor de uitzendkracht fijn, want je weet zeker dat je je loon op tijd krijgt.

VCU

VCU staat voor Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. De VCU is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem. Dit is bij Detamo op orde, vooral omdat we ook regelmatig met VCA-gecertificeerde aannemers en bedrijven werken. Deze eisen een VCU-certificaat. 

SNCU

SNCU staat voor Stichting Naleving cao voor Uitzendkrachten. De SNCU is eigenlijk de ‘cao’-politie. Deze stichting geeft voorlichting over de inhoud van cao’s en ziet toe op de naleving ervan. Hier hebben wij dus geen keurmerk van, maar de SNCU zorgt er wel voor dat onze kwaliteit gewaarborgd blijft.

Kenteq erkend leerbedrijf

Continu bijgespijkerd worden in onze kennis is belangrijk in de branches waarin wij werken. Ook ons personeel leert steeds bij. Wij zijn dan ook een Kenteq erkend leerbedrijf. Wij gebruiken het materiaal van Kenteq om de kennis van onze medewerkers binnen de installatietechniek, ICT en beveiliging te vergroten.

SBB erkend leerbedrijf

Detamo biedt personeel de gelegenheid om ervaring op te doen bij een leerbedrijf. Het SBB is een erkenning voor leerbedrijven voor het MBO. Deze erkenning staat op naam van ons moederbedrijf Connectica, maar vanuit Detamo werken we hier ook aan mee. Op deze manier kunnen onze vakmensen-in-wording zich optimaal ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van installatietechniek.