fbpx

Elektrotechniek, wat is dat?

Een van de branches waarin wij onze vakmensen aan het werk zetten, is de elektrotechniek. Een toffe branche die altijd in beweging is en daardoor nooit saai wordt. Er zijn veel kansen als elektromonteur. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Wat doet een elektromonteur?

Elektrotechniek wordt ook wel Installatietechniek E genoemd, waarbij de E staat voor elektriciteit. Er is ook Installatietechniek W, dit is een andere branche die wij bedienen. Als elektromonteur ben jij de hele dag bezig met elektriciteit. Letterlijk een spannend beroep dus.

De elektrotechniek is overal om ons heen. Ieder huis, ieder gebouw, maar ook iedere stoplicht en iedere lantaarnpaal maakt gebruik van elektriciteit. Dit moet geïnstalleerd worden, maar ook gecontroleerd en onderhouden worden. Er is dus genoeg werk voor iedere elektromonteur.

Vacatures in de elektrotechniekOp zoek naar elektromonteurs?

Wat doet Detamo in de elektrotechniek?

Wij zetten vakmensen in voor allerlei soorten beroepen in de elektrotechniek. Zo werken we aan grote en kleine installaties, maar ook aan duurzame ontwikkelingen zoals laadpalen voor elektrische auto’s. Heb je interesse in de elektrotechniek, maar nog geen ervaring? Dan bieden we ook diverse trajecten aan waarin je klaar wordt gestoomd tot elektromonteur.

Wat maakt werken in de elektrotechniek leuk?

De elektrotechniek is een branche die altijd in beweging is. Elk jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Zelfs elektromonteurs die al tientallen jaren hun beroep uitoefenen leren steeds weer nieuwe dingen. Het wordt dus nooit saai. Daarnaast heb je aan het eind van de dag altijd een mooie installatie klaar.

De toekomst van elektrotechniek

De belangrijkste ontwikkeling in de elektrotechniek is verduurzaming. Dit zie je in de vorm van zonnepanelen en andere soorten van duurzame energie, maar ook de laadpalen voor elektrische auto’s die nu door het hele land geplaatst worden. Om deze installaties te realiseren moet de kennis van de monteurs ook vergroot worden. 

Benieuwd naar wat wij allemaal doen in de elektrotechniek? 

Bekijk onze projectenAlle vacatures
Werken bij Detamo

Belal is trots op zijn carrière als elektromonteur bij Detamo

Lezen
Werkgever

Hoogwaardige WiFi voor De Doelen in Rotterdam

Lezen