fbpx

ICT, wat is dat?

ICT is een van de branches die wij bedienen. Maar wat betekent ICT precies en wat voor banen kun je erin vinden? In dit artikel lees je alles over de ICT en wat Detamo in deze branche precies doet.

Wat is ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie. Deze branche draait om het gebruik van netwerken, computers, printers, telefoons en nog veel meer. Zelfs apparatuur zoals verkeerslichten en liften hebben te maken met ICT. Alles bij elkaar noem je het ICT-systeem ofwel informatiesysteem. ICT is niet hetzelfde als de telecom, in de telecom worden de datasystemen aangelegd. De ICT gaat over de hardware en software die gebruik maken van de telecom.

Wat is het verschil tussen ICT en IT?

IT staat voor Informatie Technologie, waar ICT dus staat voor Informatie en Communicatie Technologie. De grens is eigenlijk vervaagd en de termen worden steeds meer door elkaar gebruikt. Officieel is IT de overkoepelende term waar ICT onder valt. ICT houdt zich meer bezig met de communicatiemiddelen, waar IT algemener is. Op Detamo gebruiken we de term ICT.

Wat doet Detamo in de ICT?

Wil je werken in de ICT? Dan ben je bij Detamo aan het juiste adres. Onze ICT’ers ontwerpen en beheren informatiesystemen, netwerken en databases van klanten. Denk aan functies als helpdeskmedewerkers en field service engineers. Belangrijke functies, want als een systeem niet werkt, ontstaan er grote problemen. 

Wat maakt werken in de ICT leuk?

Wat maakt werken in de ICT leuk?De wereld van de ICT is altijd in beweging. Je hebt dus de kans om altijd wat nieuws te leren. Als je vanuit persoonlijke interesse altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends, kun je er ook voor zorgen dat je een onmisbare expert bent in een nieuw vakgebied. Maar ook als je alleen de basiskennis kent ben je broodnodig. In de ICT heb je dus altijd werk!

De toekomst van ICT

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van robots en automatisering. Een goede ontwikkeling, en zeker niet een die de banen van onze vakmannen inneemt. Deze robots vereisen installatie en onderhoud, waar dus goede ICT’ers voor nodig zijn. Ook de rest van de branche staat niet stil en er is altijd vraag naar nieuwe ICT’ers. 

Benieuwd naar onze ervaring in de ICT? Kijk dan eens bij onze Projecten. Ook als je op zoekt bent naar ICT vacatures ben je bij ons aan het juiste adres.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Specialisten in techniek.

  Over ons

  “Je komt terecht bij allerlei geweldige projecten”

  Echte opmerkingen van onze werknemers.

  Onze collega’s vertellen
  Wet & regelgeving

  Detamo en UWV verlengen samenwerking tot juli 2021

  Lezen
  Projecten

  Detamo verzorgt WiFi van KPN bij Shell tankstations

  Lezen