Wil je graag werken bij Detamo, maar heb je nog wat vragen, bijvoorbeeld over je dienstverband of de pensioenregeling? In dit artikel beantwoorden wij alle veelgestelde vragen.
Wat voor dienstverband krijg ik?
Hoe je wordt ingezet bij Detamo is afhankelijk van onder meer:
- jouw achtergrond
- de soort opdrachten waarop je ingezet kunt worden
- jouw eigen wensen
- jouw woonplaats
- en nog veel meer zaken
Uiteindelijk beslissen wij gezamenlijk, voor aanvang van de werkzaamheden, hoe je dienstverband eruit ziet.
In ieder geval is wel duidelijk dat Detamo aangesloten is bij de branchevereniging NBBU, waardoor voor iedere werknemer in de buitendienst de NBBU-cao van toepassing is.
Word ik landelijk ingezet?
In eerste instantie is het antwoord hierop nee, maar uiteraard zijn er ook opdrachten die zich door het hele land afspelen.
Detamo kent vele type uitzendkrachten, die zowel op een vaste locatie werken, als in de regio bezig zijn, of landelijk opereren. Het komt zelfs voor dat wij werkzaamheden in het buitenland verrichten zoals België, Duitsland en Frankrijk.
Uiteraard starten opdrachten in overleg met jou, dus je weet altijd waar je aan toe bent.
Heb ik eigen gereedschap nodig?
Nee, in principe niet. Detamo heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en wij willen daarom dat iedere uitzendkracht volledig en compleet op de werklocatie komt. Dit zijn opdrachtgevers van ons gewend.
Als je als monteur aan de slag gaat krijg je van ons een gereedschapsset van hoge kwaliteit in bruikleen.
Uiteraard kan het ook zo zijn dat met de opdrachtgever is afgesproken dat gereedschappen en ICT-materialen gefaciliteerd worden.
Heb ik eigen ICT-materialen nodig?
Nee, Detamo kwaliteit hoog in het vaandel staan en wij willen daarom dat iedere uitzendkracht volledig en compleet op de werklocatie komt. Dit zijn opdrachtgevers van ons gewend.
Uiteraard kan het ook zo zijn dat met de opdrachtgever is afgesproken dat gereedschappen en ICT gefaciliteerd worden.
Worden mijn reiskosten vergoed?
Ja, afhankelijk van de opdracht worden je reiskosten op basis van openbaar vervoer of eigen vervoer (kilometervergoeding) vergoed.
Als een opdracht mobiliteit vereist, wordt in overleg een voertuig ter beschikking gesteld voor zakelijk verkeer.
Kan ik opleidingen volgen?
Afhankelijk van marktontwikkelingen en persoonlijke ontwikkelingen bepaalt Detamo in overleg met jou welke opleiding goed is om je optimaal te kunnen laten ontwikkelen. Uiteraard moet een opleiding passen bij je werkzaamheden en je toekomst binnen de organisatie.
Ook bieden wij diverse leerwerktrajecten, waarbij je wordt klaargestoomd voor een nieuwe baan. Dit kan als zij-instromer of als schakeltraject.
Bouw ik pensioen op?
Detamo is lid van de branchevereniging NBBU. Dat betekent onder andere dat wij gebruik maken van de NBBU-cao voor uitzendkrachten. In deze cao is een aantal arbeidsvoorwaarden opgenomen, waaronder een regeling over pensioen.
Wanneer wordt pensioen betaald?
Je gaat pensioen opbouwen na 26 gewerkte weken. Zodra je deze termijn hebt behaald, levert de werkgever (Detamo dus) een bijdrage aan het pensioen. Op je loonstrook zie je dit niet terug, maar wel in het jaarlijkse overzicht van het pensioenfonds. Deze periode duurt 52 gewerkte weken.
Na 26 + 52 = 78 gewerkte weken, ga je zelf ook een pensioenbijdrage leveren. Jouw pensioenbijdrage wordt in mindering gebracht op je bruto salaris. Vanaf dit moment storten de werkgever en werknemer dus een bijdrage in jouw pensioenfonds.
Hoeveel er wordt gestort in jouw pensioenfonds is afhankelijk van de vastgestelde percentages. Jaarlijks worden deze vastgesteld door het pensioenfonds.
Het StiPP pensioen is de uitvoerende instantie die de pensioenen voor uitzendkrachten beheert. Meer informatie vind je op de website van StiPP.
Pensioen StiPP brochure Basisregeling
Pensioen StiPP brochure Plusregeling
Staat je vraag er niet bij?
Stel je vraag met het onderstaand contactformulier.