fbpx

Hoogwaardige WiFi voor De Doelen in Rotterdam

Een goede WiFi-verbinding is wel zo klantvriendelijk, zo vond ook concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam. Samen met Wifinity en Detamo zijn er ruim nieuwe 70 access points geplaatst. Zo kunnen alle bezoekers gebruik maken van het razendsnelle draadloze netwerk, zowel tijdens concerten als congressen.

De Doelen Rotterdam

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw in het hart van Rotterdam. Het is een enerverend, dynamisch bedrijf op het snijvlak van cultuur en zakelijkheid. In zo’n gebouw is het natuurlijk belangrijk dat er altijd een goede internetverbinding is. Daarbij hebben Wifinity en de vakmannen van Detamo geholpen.

De samenwerking van Wifinity en Detamo

Wifinity is sterk in het ontwerpen, implementeren en beheren van draadloze netwerken. Zij maakten dan ook het ontwerp van het netwerk, waar veel meer bij komt kijken dan je denkt. De monteurs van Detamo hebben het ontwerp in een aantal dagen uitgevoerd. Er zijn in totaal 74 nieuwe access points geplaatst, zowel nieuwe als vervangende. Er is in totaal 5 kilometer bekabeling gebruikt voor een oppervlakte van 30.000 m2. Voor zo’n lange afstand is dus ook glasvezel gebruikt. Na het aanleggen is het netwerk uiteraard getest.

Wolfgang App

Een bijzonder onderdeel aan het netwerk is de Wolfgang App. In de zalen voor klassieke muziek is er ook een WiFi-netwerk aangelegd, maar daar kun je maar één app mee gebruiken. Dat is de Wolfgang App, die uitlegt wat je precies hoort tijdens het concert. Want klassieke muziek is niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. De app is extra donker gemaakt en speelt live mee met de muziek. Een bijzonder initiatief dat klassieke muziek toegankelijker maakt voor iedereen!

Detamo

Wij beantwoorden graag je vragen met betrekking tot je sollicitatie of het zoeken naar personeel.

Relevante artikelen

Populaire vacatures