fbpx

Belal is trots op zijn carrière als elektromonteur bij Detamo

Sinds 2,5 jaar werkt Belal met veel plezier bij Detamo in de techniek als elektromonteur. Het mooiste aan het vak vindt hij dat er iedere dag nieuwe uitdagingen zijn om problemen op te lossen. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor Belal, hij wil zijn kwaliteiten uitbreiden om zo verder te komen in zijn vakgebied.

Van Syrië naar Nederland

Belal heeft een bijzondere geschiedenis. Oorspronkelijk komt hij uit Syrië. Daar studeerde hij Arabische Taal & Literatuur aan de universiteit. Om zijn opleiding te bekostigen werkte hij in de bouw. Na zijn studie is hij enige tijd aan de slag geweest als docent, tot de oorlog uitbrak. Als vluchteling in Nederland moest hij helemaal opnieuw beginnen. Belal heeft twee jaar vrijwilligerswerk gedaan op een basisschool en bij een kringloopwinkel.

Op zoek naar een baan als elektromonteur

Van vrijwilligerswerk kun je niet goed rondkomen, dus zocht Belal naar betaald werk, het liefst in de techniek. Bij een UWV Doedag in Utrecht kwam hij met Detamo in aanraking. Tijdens deze kennismaking werd Belal heel enthousiast, bij thuiskomst keek hij daarom meteen op de website. Hij solliciteerde en werd direct aangenomen!

Een mooie toekomst opgebouwd

Inmiddels gaat Belal lachend naar zijn werk bij Detamo. “Het is een goed bedrijf met een mooie sfeer. Ik hou van positieve energie, deze probeer ik ook aan anderen te geven”, zegt hij. Hij is trots op alles wat hij in vijf jaar in Nederland heeft opgebouwd. Over zijn werk als elektromonteur zegt hij: “De klant vertrouwt mij, ik ben een betrouwbare, zelfstandige en ambitieuze monteur. Ik vind werken met collega’s en andere teams leuk.”

De reden dat we vandaag op bezoek zijn bij het project op de Zuidas in Amsterdam: een mooie cheque van 500 euro. Belal heeft namelijk met succes een nieuwe collega geïntroduceerd, en dat verdient een beloning!