fbpx

Dit zijn goed betaalde technische banen

Er zijn een paar dingen belangrijk in een baan. Je moet plezier in je werk hebben, leuke collega’s, je kunnen ontwikkelen… en natuurlijk is het salaris niet onbelangrijk! Dat laatste verschilt nogal van baan tot baan, zeker ook binnen de technische branche. Benieuwd wat de best betaalde banen zijn in de techniek? En misschien nog wel belangrijker: hoe je die baan de jouwe maakt? Lees dan snel verder. 

Van installatietechniek tot elektrotechniek: de keuze is reuze

De techniek is ontzettend breed. Dat weet jij als vakman als geen ander. Daarnaast is de techniek booming. Er is op het moment ontzettend veel vraag naar vakmannen. Dus zit jij even in de goede hoek! Neem de elektrotechniek, ook wel Installatietechniek E genoemd. Een branche die altijd in beweging is en waar (letterlijk) spannende banen te vinden zijn. Of wat dacht je van de branche Installatietechniek W (waarbij de W staat voor werktuigbouwkundig). Hierbij zorg je voor de mooiste installaties waarbij geen elektriciteit, maar o.a. water en gas doorheen gaan.

Wat schuift dat?

Er zijn dus veel banen op de markt. Dan wil jij natuurlijk weten: wat levert dat op? Dat hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld van jouw ervaring. Een ervaren vakman verdient meer dan iemand die net uit de schoolbanken komt. Dat is logisch. Een baan die specifieke vakkennis vereist, loont ook meer dan eentje waar iedereen zo kan instromen. En tot slot geldt: is de vraag groot (bijvoorbeeld naar timmermannen), maar het aanbod schaars? Dan kun je als toekomstige timmerman óók meer salaris vragen. Of op welke andere functie je dan ook solliciteert. Bij de volgende banen zit je in ieder geval goed qua salaris. 

Goed betaalde technische banen (bij Detamo):

  • Monteur elektrotechniek: Elke dag de mooiste projecten  
  • CV monteur: dankzij jou zit heel Nederland er warmpjes bij  
  • Glasvezeltechnicus: jij sluit iedereen graag aan op supersnelle netwerken!
  • Servicemonteur Elektrotechniek: als er (elektrotechnische) problemen zijn, dan ben jij de beste oplossing!
  • Monteur Beveiligingsinstallaties: door jou wordt Nederland een stuk veiliger
  • Loodgieter: Dankzij jou verstopt er niets meer 
detamo-elektrotechniek1
Een baan in de elektrotechniek loont!

Nog geen vakman? Laat je opleiden

Had jij eerst nog geen goed idee van wat je wilde, maar nu wel? Het is nooit te laat om vakman te worden. Of je nu net begint aan jouw loopbaan of je je wilt laten omscholen. Bij Detamo zijn er verschillende leertrajecten. Bijvoorbeeld voor leerling elektromonteur. Verschillende vakmensen zijn jou al voorgegaan. Lees hier hun enthousiaste verhalen! Je leert de theorie en doet direct praktijkervaring op. Uiteraard krijg je de beste tools om mee te werken. Vaak kan je daarna ook direct aan de slag bij de opdrachtgevers van Detamo. Neem contact op voor meer informatie! 

Van vacature naar baan

De juiste vacature gevonden? Dan wil je natuurlijk dat die job ook van jou wordt. Het is belangrijk dat jouw CV up-to-date is en goed aansluit bij de functie. Solliciteer je op een gave baan als elektromonteur? Laat dan op jouw CV terugkomen dat je technische kennis hebt en van aanpakken weet. In de vacaturetekst kun je precies terugvinden welke kwaliteiten belangrijk zijn voor deze functie. Licht jouw ervaring ook toe met concrete voorbeelden. Zoals: “De klant liep tegen een probleem aan en ik heb dit op de volgende manier opgelost.” Dat spreekt veel meer tot de verbeelding dan droge feiten! Wordt je ook uitgenodigd voor een gesprek? Wees dan punctueel, enthousiast en professioneel. Zo wordt die baan van jou! Wij geven je graag nog meer sollicitatietips

Detamo: dé plek voor goed betaalde technische banen

Detamo heeft jarenlange ervaring in de technische sector. Jouw baan begint dus hier! Check snel de vacatures op de website en filter makkelijk op branche of postcode. Solliciteer vervolgens direct of vraag een kennismakingsgesprek aan. Dan kan ook jij snel een toffe baan hebben. Kom maar op met die salarisstrook! Vragen? Neem contact op met onze medewerkers. Zij begeleiden jou graag.