fbpx

Schiphol beter beveiligd dankzij Detamo

Klaver Giant Group is door Schiphol ingeschakeld om de luchthaven nog beter te beveiligen. Op zijn beurt klopte Klaver aan bij Detamo, op zoek naar echte vakmensen. Het nieuwe douanegebouw dat moest worden gebouwd heet SmartGate.

Schiphol SmartGate Cargo

Deze douanehal is een van de eerste internationale publiek-private samenwerkingsprojecten in de luchtvrachtsector. Het gaat om een instensief en innovatief partnerschap tussen de particuliere sector en overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor handhaving van de douanewetgeving.

Schiphol Smartgate Cargo voorziet in een geïntegreerd systeem voor controle van goederen die via Schiphol de Europese Unie verlaten, met alle voordelen van dien voor een snelle en efficiënte douaneafhandeling. SSC staat voor een innovatief, veilig, efficiënt en perfect gestroomlijnd luchtvrachtproces. Door de aanleg van een compleet nieuwe data-installatie in het gebouw  is het voor het douanepersoneel mogelijk om gebruik te maken van de ICT infrastructuur. 

De hulp van Detamo

De werkzaamheden van de Detamo vakmannen varieerden van het aansluiten van de panelen in de patchkast tot bedraden en monteren van de wall-outlets. Zo werd het datanetwerk van de Smartgate correct en veilig opgezet.