fbpx

De succesvolle samenwerking tussen HIG en Detamo

HIG Building Solutions is al meer dan 35 jaar lang totaalinstallateur op het gebied van elektrotechnische installaties, brandmeldbeveiliging camerasystemen en inbraakmeldinstallaties. Ook de aanleg van datanetwerken en werkzaamheden in datacenters behoren tot hun expertise. Het bedrijf heeft 45 monteurs in vaste dienst en opereert landelijk.

Voor de piekmomenten zijn de vakmensen van Detamo onontbeerlijk. Zo kunnen ook in een druk jaar alle opdrachten tot een goed einde worden gebracht. Operationeel manager Marco Bouckaert: “Met Detamo is er altijd wel een oplossing en een mogelijkheid.”

Samen één team

Gemiddeld heeft HIG jaarlijks zo’n 15 tot 20 Detamo vakmensen in dienst. Tijdens de drukke periodes zorgen de vakmensen van Detamo ervoor dat alle projecten probleemloos verlopen. Bouckaert beschouwt de vakmensen als HIG monteurs zodra ze voor hem aan de slag gaan. “We vinden het belangrijk dat ze zich bij ons welkom voelen. Daarom stimuleren we bijvoorbeeld het samen koffiedrinken in de keet . Tegelijkertijd hebben we natuurlijk ook bepaalde verwachting naar Detamo vakmensen toe als het gaat om werk.”

Communicatie is key

Detamo groeit hard en daardoor zijn er altijd vakmensen beschikbaar. Dat noemt Bouckaert een duidelijk pluspunt van de samenwerking. Hoe onderscheidt Detamo zich verder ten opzichte van andere technische dienstverleners?

Marco Bouckaert: “Het is belangrijk dat er op een goede manier wordt geanticipeerd op vraag en aanbod. Hiervoor hebben we een goed contact met de projectleiders van Detamo. Samen kunnen we bijna altijd een goede invulling geven aan onze wensen. Samen zoeken we ook naar een goede koppeling tussen werkzaamheden en monteur. Detamo is hierin oplossingsgericht en goed in de communicatie!” 

De langdurige relatie tussen HIG en Detamo

Marco Bouckaert heeft al ruim 20 jaar een zakelijke relatie met Detamo’s Niels Paardekooper. Hieruit is de huidige samenwerking dan ook ontstaan. HIG doet inmiddels zo’n vijf jaar zaken met Detamo, maar wat Marco Bouckaert betreft worden dat er nog veel meer. Alleen dan kan de keuze qua vakmensen steeds beter worden gemaakt. De juiste werknemer koppelen aan de werkzaamheden, daar gaat het immers om.

Bouckaert: “Ik word regelmatig benaderd door andere detacheringsbureaus. Wij hebben er bij HIG echter voor gekozen om samen te werken met Detamo. We bouwen dit samen verder uit, we gaan voor de langdurige relatie. Alles is gebaseerd op de lange termijn, niet de korte.”

Wat zal 2021 ons brengen?

2020 was voor de meesten een gek jaar. Gelukkig had HIG Building Solutions een meer dan goed gevulde orderportefeuille.

Marco Bouckaert: “Het is nog onduidelijk wat de toekomst ons zal brengen vanwege corona. Wat er in 2021 gaat gebeuren, is sterk afhankelijk van de vraag of de overheid blijft investeren in bijvoorbeeld de huizenmarkt.” Toch heeft Bouckaert alle vertrouwen in de toekomst. In de installatiebranche is het immers altijd al een kwestie geweest van snel schakelen. En daarbij komen de vakmensen van Detamo altijd van pas.