fbpx

Detachering techniek: 6 zaken waar je op moet letten

Op zoek naar een functie in de techniek? En klinken doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en een mooie carrière jou als muziek in de oren? Lees dan vooral verder en informeer jezelf goed voor het maken van de juiste keuze!

1. Beschikbare functies

Oriënteer je eerst op wat voor functies er zijn binnen de techniekbranche, en of de mogelijkheden ook bij jouw persoonlijke eisen passen. Vind jij het belangrijk om eerst een leertraject te ondergaan voor je officieel aan de slag gaat? Of misschien kies jij ervoor om te focussen op persoonlijke groei? Er zijn veel verschillende banen binnen de techniek, zoals: elektromonteur, CV-monteur, loodgieter, beveiligingsmonteur, glasvezelmonteur en noem zo maar op.

Een leuk weetje: de elektrotechniek is momenteel de branche met de meeste vraag naar werk. Deze sector is stabiel en bovendien gewend om te werken met flexkrachten. Binnen deze branche kun je voor diverse projecten worden ingezet. Een elektromonteur kan vaak ook data- of beveiligingstechnische projecten doen en hij/ zij is inzetbaar voor bijvoorbeeld laadpalen projecten. Met voldoende basiskennis van elektrotechniek kom je dus ver. Nog niet die kennis op zak? Geen nood. Bij Detamo helpen we je graag verder, bijvoorbeeld door een opleiding en de juiste begeleiding. Zo ben jij binnen no-time een vakspecialist.

2. Doorgroeimogelijkheden

Natuurlijk wil je graag doorgroeien tijdens jouw carrière. Het is belangrijk als een werkgever de mogelijkheid biedt voor een opleiding en zorgt voor jouw persoonlijke groei. Dat kan met een ‘leren en werken’ concept. Hierbij investeert het detacheringsbureau in jouw ontwikkeling en kun je tegelijkertijd praktijkervaring op doen bij opdrachtgevers. Een win-win situatie dus! Kijk goed of een detacheringsbureau connecties heeft met erkende opleidingen. Detamo werkt samen met vak-opleiders en het reguliere (technisch MBO) onderwijs. Ook kun je altijd trainingen of cursussen volgen: zowel specialistisch (binnen het vakgebied met certificaat) als door te groeien binnen de huidige discipline (bijvoorbeeld van niveau 2 naar 3 of 3 naar 4). Zo werk jij mooi aan jouw toekomst.

Installatietechniek-klein2

3. Welke vaardigheden zijn nodig?

Over het algemeen zijn veel vacatures nog erg gefocust op de ‘hard skills’ van kandidaten, zoals diploma’s en certificaten. In de praktijk is motivatie echter net zo belangrijk. Detamo is dan ook op zoek naar mensen die vooral graag willen. We kijken vooral naar houding en gedrag. Deze ‘soft skills’ zijn wat Detamo betreft dus minimaal zo belangrijk. Dat houdt onder andere in: persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Dat betekent dus ook elke dag op tijd komen en op juiste manier met collega’s en opdrachtgevers omgaan. Vakkennis kan immers geleerd worden. Maar karaktereigenschappen verander je niet zo snel.

4. De werksfeer

Niet alleen het werk zelf is van belang, ook de sfeer bepaalt hoe jouw werkdag eruit komt te zien. Het is fijn om te werken bij een informeel bedrijf en binnen een hecht team. Meestal krijg je bij een sollicitatiegesprek wel een beeld van het bedrijf. Het is zeker niet gek om te informeren naar de bedrijfscultuur. Neem Detamo als voorbeeld. Werken staat hier gelijk aan veel vrijheid, met verschillende werkplekken in wisselende teams. Zo leer je veel collega’s kennen en werk je op de leukste projecten. Detamo zorgt goed voor haar collega’s en maakt ruimte voor plezier door middel van het organiseren van bedrijfsfeestjes en gezellige bijeenkomsten. Zo ga je iedere dag met plezier naar het werk!

5. Arbeidsvoorwaarden

Check altijd of er goede arbeidsvoorwaarden zijn bij jouw toekomstige werkgever. Controleer ook altijd of jouw detacheringsbureau voorzien is van de wettelijke cao-voorwaarden met de juiste kwaliteitseisen. Detamo is aangesloten bij NBBU en is conform de NEN4400-1 gecertificeerd zodat je weet dat je bij een betrouwbare onderneming werkzaam bent. In de wetgeving is opgenomen dat wij onze collega’s moeten belonen zoals hun collega’s in dezelfde functie bij de opdrachtgever worden beloond. Hier houden wij ons dan uiteraard ook aan. Arbeidsvoorwaarden veranderen af en toe, maar de veelgehoorde opmerking dat flexkrachten minder zouden verdienen dan arbeidskrachten bij andere werkgevers is hier dus niet mogelijk!

6. Ook goed om te weten bij detachering in de techniek

Er zijn dus heel wat zaken om op te letten bij het kiezen van een detacheringsbureau en een functie. Extraatjes kunnen je dan over de streep trekken. Dus goed om te weten dat Detamo specifieke voorwaarden kent bij bijvoorbeeld langere dienstverbanden. Of mooie beloningen kent als je een collega weet aan te brengen. Ook zorgen wij voor de beste middelen (zoals gereedschappen) en mooie bedrijfskleding. Detamo besteedt veel aandacht aan de mensen, we zijn tenslotte een ‘mensenbedrijf’.

Enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures of neem contact op!