fbpx

Loodgieter worden? Detamo leertraject van start

Het is een prachtberoep: loodgieter. Maar hoe word je dat? Detamo heeft hier antwoord op. De afgelopen maand heeft Detamo 15 mensen laten deelnamen aan een testdag. Daar zijn 8 vakmensen in spé uit gekomen. Zij beginnen binnenkort met de opleiding Installatietechniek W. bij opleidingspartner Vakwijs in Amsterdam. Lees hieronder hoe zo’n dag is verlopen voor deze kanjers!

Een dagje meekijken als loodgieter

’s Ochtends staan de loodgieters-in-spé te popelen om naar binnen te morgen. Zonder enige ervaring gaan zij vandaag kennis maken met de wondere wereld van de installatietechniek. Daarbij zullen zij zelf een werkstuk gaan maken. Na een warm welkom en een goede kop koffie, wordt er door de docenten uitgelegd wat er vandaag op het programma staat. Alle cursisten krijgen gereedschap en een heuse werktekening, met uitleg over het werkstuk dat ze zullen maken. Uiteraard dragen de cursisten ook veiligheidsschoenen, werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Veiligheid staat altijd voorop! Zo kan iedere loodgieter-in-spé mooi aan de slag achter zijn of haar eigen werkbank. 

Detamo leidt vakmensen op

Kun je eigenlijk wel loodgieter worden zonder enige ervaring? Zeker! Detamo gelooft namelijk dat iedereen iets kan bereiken als je dat ècht wilt. De huidige cursisten doen dat zeker en zij blij met deze kans. Door deze opleidingen draagt Detamo bij aan de ontwikkeling van personen. Zo creëren wij kansen en toekomstperspectief voor vakmensen in wording! Na de opleiding zetten wij deze kanjers in op de meest uiteenlopende projecten. Veel bedrijven zijn namelijk op zoek naar goede loodgieters. Dat wil jij toch ook? Neem contact op voor de mogelijkheden!