fbpx

Uitzenden en detacheren zijn twee flexibele vormen van arbeid. Welke jij kiest, is natuurlijk aan jou. Op deze pagina leggen we het verschil uit, en wat bij welke situatie past. In ieder geval zorgen we er altijd voor dat je tevreden bent, of je nu voor uitzenden of detacheren kiest.

Voor korte of langere tijd?

Als je voor korte tijd extra personeel nodig hebt, zijn uitzendkrachten ideaal. Wil je echter voor langere tijd een aantal krachten inhuren, kun je beter voor detacheren gaan. Een detacheringsperiode kan van een aantal maanden tot een aantal jaren gaan. Dit hoeft niet fulltime, het kan ook een dag per week bijvoorbeeld. Uitzenden is ook de meest flexibele vorm van de twee. Vaak wordt er ook geen vaste termijn afgesproken, maar wordt de kracht net zolang ingezet tot het werk op is.

Gespecialiseerde arbeid of algemene werkzaamheden

Uitzendkrachten zijn vaak geschikt voor algemene werkzaamheden, zoals productiewerk. Mensen die gedetacheerd worden zijn meer gespecialiseerd. Dit betekent niet per se hoogopgeleid, maar wel opgeleid met eventueel werkervaring. Wij vinden het belangrijk dat onze specialisten ook echt specialisten blijven, dus we zijn continu bezig met het bijscholen van ons personeel.

Detacheren geeft een vastere arbeidsrelatie

Als je met uitzendkrachten werkt kan er elke dag weer iemand anders langskomen. Dit heeft voordelen, want ook als de kracht ziek is heb je gewoon een vervanger. Als het werk op is, stuur je de uitzendkracht naar huis en heb je geen verplichtingen meer. Financieel heel voordelig dus. Het nadeel hiervan is dat je geen echte band zult opbouwen. Daarnaast kun je niet zelf kiezen wie er langs komt. Bij detachering is dat anders, omdat je een samenwerking aangaat voor langere tijd met één persoon. Ook kun je vaak kiezen uit verschillende sollicitanten, zo kun je zelf beslissen wie er bij jou komt werken. Iemand die via detachering bij jou komt werken zal zich dus veel meer betrokken voelen bij het bedrijf, en ook meer initiatief komen.

Voordelen uitzenden

 • Ideaal voor een korte piek in benodigd personeel
 • Financieel gunstig
 • Geen vaste contractduur
 • Flexibel

Voordelen detacheren

 • Gespecialiseerd personeel
 • Vaste kracht voor langere tijd
 • Personeel heeft meer binding met het bedrijf

Wil je meer weten over detacheren en uitzenden? Stuur ons dan een bericht met onderstaand contactformulier!

  Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

   Specialisten in techniek.

   Over ons

   “Je komt terecht bij allerlei geweldige projecten!”

   Echte opmerkingen van onze werknemers.

   Onze collega’s vertellen