fbpx

Detamo helpt je bij je carrièreswitch!

Spijtig genoeg verliezen steeds meer mensen hun baan, aangezien sommige banen overbodig worden door nieuwe technologische ontwikkelingen. Veel productie-, financieel- en administratief werk wordt door deze ontwikkelingen vervangbaar voor robots die het werkproces automatiseren. Hierdoor moeten mensen noodgedwongen een carrièreswitch maken. Detamo staat voor deze mensen klaar! Als technisch dienstverlener bieden wij veel goed betaalde technische banen aan. Daarbij investeren wij ook in het omscholen van mensen. Onze Commercieel Service Manager, Tom Holscher legt ons uit hoe dit met behulp van Detamo’s leerwerktrajecten kan.

Onze leerwerktrajecten

Met onze leerwerktrajecten worden mensen omgeschoold naar een ander beroep. “Als technisch dienstverlener bieden wij de meest uiteenlopende banen bij de meest toffe projecten. Maar naast reguliere banen, verschaffen wij ook leerwerktrajecten. Deze leerwerktrajecten zijn perfect voor mensen die een carrièreswitch willen maken, aangezien je op deze manier zonder veel ervaring aan de slag kan in een bepaald vakgebied,” vertelt Tom.

Inspelen op de markt

Detamo biedt leerwerktrajecten voor verschillende beroepen. Op dit moment hebben we leerwerktrajecten lopen voor koelmonteur, glasvezelmonteur HAS, monteur elektrische laadpalen en KPN monteur. Tom licht toe dat deze leerwerktrajecten met een goede reden nu zijn opgezet. “Zulke leerwerktrajecten zetten we op zodra we zien dat de behoefte naar bepaalde beroepen aantrekt. Zo spelen we in op het vraag en aanbod-mechanisme van de markt. Als er eenmaal is bepaald welk leerwerktraject gaat starten, beginnen we met het werven van geschikte kandidaten.”

Theorie en praktijk gecombineerd

Na deze werving en selectie, kan het leerwerktraject starten. Tijdens zo’n leerwerktraject krijg je als eerste een korte vooropleiding, waarbij de basis wordt aangeleerd. Vervolgens stroom je door naar het leerwerkproces, waarbij je, naast je theorieles, aan de slag gaat in de praktijk. “Afhankelijk van het traject, krijg je één dag in de week theorieles of krijg je op de werklocatie een werkboek om mee aan de slag te gaan. Na je leerwerktraject ga je vaak nog mee op pad met een ervaren buddy. Nadat je alle fijne kneepjes van het vak hebt geleerd, kan je geheel zelfstandig aan de slag in je nieuwe vakgebied”, legt Tom verder uit.

Ben jij geschikt voor een leerwerktraject?

Voor de branches waar Detamo in detacheert, is het wel belangrijk om enige technische kennis te hebben. Tom vertelt ons dat ook veel mensen zonder technische achtergrond zich aanmelden voor een leerwerktraject bij Detamo. “Vaak denken geschoolde mensen dat de overstap naar een technische baan zoals een Telecom monteur gemakkelijk is. Dit valt in de praktijk echter tegen, aangezien techniek een flinke uitdaging kan zijn voor mensen uit een ander vakgebied. Daarom is het belangrijk om in ieder geval affiniteit met techniek en enigszins een technische achtergrond te hebben. Daarnaast moet je over een zekere mate van leervaardigheid beschikken en bereid zijn om gedisciplineerd aan het werk te gaan.”

Maak een carrièreswitch bij Detamo!

Bij Detamo zorgen we goed voor onze medewerkers en focussen we op individuele aandacht. Wij bieden een marktconform salaris, diverse opleidingsmogelijkheden en leuke personeelsfeesten (zodra de regels dat weer toelaten). Daarbij bieden wij als grote technische dienstverlener veel verschillende projecten op diverse locaties, waar je meteen aan de slag kan na -of al tijdens- het leerwerktraject.